14. Játékos VárosJárás

május13

14. Játékos VárosJárás

14. Játékos VárosJárás

A játék bázisa a Tudomány és Technika Háza.
Miskolci kulturális társasjáték Veled! Ne hagyd ki!
Az idén 22 éves Itthon Miskolcon Egyesület és az általa alapított Szeretem Miskolcot mozgalom 14. alkalommal rendezi meg a miskolciak körében népszerű kulturális társasjátékát, a „Játékos Városjárást”-t, melynek keretében újra felfedezzük lakóhelyünk különleges értékeit és megismerkedünk a város egykoron élt és maradandót alkotott személyiségeivel. Tesszük mindezt azért, hogy erősítsük az itt lakók Miskolchoz kötődését. Meggyőződésünk, hogy városunk különleges értékei megérdemlik, hogy újra és újra rátaláljunk és megismerjük őket. Büszkék vagyunk múltunkra, páratlan kulturális és természeti örökségünkre, mely Miskolc számára rangot és elismerést jelentett. Játékunkhoz, mint mindig, úgy most is nagyszerű partnereket találtunk. A Játék fővédnökségét örömmel vállalta el Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. Idén már másodszor vesz részt a szervezésben az Itthon Miskolcon Egyesület szakmai partnereként a Miskolci Kulturális Központ. A további szervezők neveit szokás szerint nem áruljuk el a Játék napjáig. Akkor természetesen valamennyiükkel találkozni fogtok.
Újra játékra hívjuk
a családokat, diákokat, baráti társaságokat, munkahelyi, civil, szakmai közösségeket, nyugdíjas klubokat, egyszóval mindenkit, akit érdekel az a város, amely otthonunk, munkahelyünk és egyben életünk legkedvesebb játszótere.
Kedves Miskolciak!
Aki Miskolcra látogatóba érkezik, azok számára csak egy domb az Avas a város közepén. Nekünk miskolciaknak azonban sokkal több. Ő a mi hegyünk, igazodáspont, ha eltévedünk, árnyat adó sétaterünk, ami gyerekkorunk óta velünk van, ahová jó felmenni, egy pincébe betérni, borokat kóstolni, vagy csak egyszerűen beszélgetni. A középkor óta a miskolciak vigalmi negyede, ami régen szőlőt érlelt és jó bort majd ezer pincéjében. Van e még hely a világban, hol a borospincék a város közepén vannak. Valószínű nincs. Büszkék vagyunk és vigyázunk rá. A kilátó, mely mára már a múlt értékes üzenete, hatvan éve tekint le a városra. Talán az idén már megújulva, karácsonyi díszbe öltözve nézi az utcákon bevásárlószatyrokkal siető embereket. Az idén az Avasról, legkedvesebb séta- és játszóterünkről, meg az ott magasodó templomokról, sok miskolci álmát őrző sírkertekről, régészeti emlékekről, borospincékről, múzeumról meg örökzöld botanikus kertről, híres avasi borozgatókról szól a játékunk. Játszatok velünk újra. Ez a játék nem teremhez, iskolapadhoz kötött és még az sem számít, hogy mennyire vagy felkészült. Mert ennek a játéknak a lényege pont az, hogy osztálytársakkal, barátokkal, munkatársakkal, vagy a családdal felfedezzük kedvenc hegyünk értékeit egy különös és emlékezetes kulturális kalandozás során. Eddig minden évben sok százan járták a város felfedezésre váró csodáit. Ők szinte valamennyien visszajárnak. Ha részt veszel, az már azt jelenti, támogatod a „Szeretem Miskolcot” mozgalmat, ami a város értékeit szeretné a gyerekeink, unokáink számára megőrizni és láthatóvá tenni.
Az idén tehát játékunk középpontjában MISKOLC és az AVAS áll.
Azok, akik már vettek részt „Játékos VárosJárás”-on tudják, hogy a feladatok megoldása nem igényel különösebb felkészülést. Persze az nem baj, ha a csapatok a versenyre készülve olvasgatnak, barangolnak a neten, vagy éppen az avasi pincék között. Egy biztos, a játékos feladatok által olyan helyekre is elkalauzoljuk a versenyzőket, ahol korábban csak a képzeletük járhatott. Kalandra fel, reméljük mindenki készen áll a különleges időutazásra.
A Játékos VárosJárás időpontja: 2023. május 13. (szombat) 8:30 – 16:00
Négy kategóriában versenghetnek a maximum 5 fős csapatok:
1. Általános iskola felső tagozat
2. Középiskolások
3. Családok
4. Közösségek (baráti, munkahelyi, szakmai, civil, nyugdíjas stb.).
Minden kategória győztesei értékes jutalomban részesülnek!
A jelentkezéseket 2023. május 2-áig várjuk az Itthon Miskolcon Egyesület e-mail címére: jatekosvarosjaras@gmail.com
Az első 300 fő játékra jelentkező a Szeretem Miskolcot mozgalom pólóját kapja!
Kérjük, adja meg:
• melyik KATEGÓRIÁBAN indul a csapat, (általános iskola, középiskola, család vagy közösség)
• CSAPAT NEVÉT,
• a CSAPAT KÉPVISELŐJÉNEK NEVÉT, TELEFONSZÁMÁT és E-MAIL CÍMÉT,
• a csapattagok PÓLÓMÉRETÉT.
A játék részleteiről a csapatok írásos értesítést kapnak.
További információk:
https://www.facebook.com/varosjaras
https://www.facebook.com/miskolcikulturaliskozpont
jatekosvarosjaras@gmail.com
30/696-8564, 30/9584-078
Eredményes felkészülést, jó játékot, sok élményt kívánnak a szervezők nevében is:
Fedor Vilmos, az Itthon Miskolcon Egyesület elnöke
Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, a VárosJárás fővédnöke
Varga Andrea, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, a VárosJárás szakmai védnöke
Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője
május 13
2023. május 13. – 13.

08:30 – 16:00

Következő esemény

Bookline Könyvcsere Piknik

2023.
május 13.

Könyvcsere Pikniket szervez a Bookline és a miskolci Tudomány és Technika Háza!

Bővebben